Om Fixit Maskin & Verktyg
Fixit Maskin & Verktygs produktion innehåller detaljer till flertalet nationella företag som t.ex. Husqvarna AB.

Erfarenhet!

Företaget startades 1984 och sysselsätter idag ett ca 15 medarbetare. Björn Ericson är grundare och ägare medan Tomas Eriksson ansvarar för produktionen.

Fixit Transmission som är en del av Fixit maskin och verktyg AB, vänder sig till motorsportutövare som kräver det lilla extra. Våra drevsatser och drivaxlar är högteknologiskt framställda och anpassade till extrema förhållanden.

 

 

 

Vi vill rikta ett stort tack till Tomas på Fjellfotografen som bidragit med fina bilder till vår hemsida.

Hög kompetens!

Tandsbyns Mekaniska Verkstad AB (TMV) är sedan 2024 fusionerade med Fixit Maskin och Verktyg AB.

TMV bildades 2011 då Husqvarna AB flyttade sin verksamhet från Tandsbyn till Huskvarna. Genom TMV kunde då en del av Husqvarnas montering och produktion stanna kvar i Tandsbyn.

Ferruminator AB finns också i samma lokaler som Fixit M&V.
Ferruminator erbjuder helhetslösningar inom legosvetsning med elektronstråle och detaljbearbetning.

Elektronstrålemetoden har unika egenskaper. Exemplevis kan en stumsvets i 12 mm stålplåt göras 1.5 mm bred, vilket är extremt smalt i förhållande till ljusbågesvetsning. Elektronstrålesvetsning kan även nå stora svetsdjup och det är möjligt att sammanfoga färdigbearbetade detaljer. Svetsprocessen sker under vacuum och kan styras mycket effektivt så att svetsning kan ske i dimensioner från tunn folie till ca 8 mm materialtjocklek. Den höga energitätheten i elektronstrålen ger mycket låg värmeenergi i materialet och därmed låga värmedeformationer. Metoden används bland annat inom kärnkraft- och flygindustrin.
Ferruminator har tagit till vara på dessa unika egenskaper och tillsammans med stor kompetens inom området erbjuder vi legosvetsning med Elektronstrålemetoden. I samverkan med Fixit Transmission kan vi även erbjuda färdigbearbetade detaljer.